Projectkoor Castricum - Solisten

JOHAN BREETVELD

Johan Breetveld komt uit een muzikale familie en zijn eerste muzieklessen werden door zijn vader gegeven, evenals het geval was met de andere 9 kinderen. Hij is al jarenlang lid van het Castricums Fanfareorkest Emergo en daarnaast heeft hij in diverse Nederlandse toporkesten gespeeld. Ook in het buitenland heeft hij gespeeld en afwisselend bespeelt hij bugel, cornet, es-cornet en trompet. Johan is een bevlogen amateurmuzikant maar wel op semiprofessioneel niveau.  Jarenlang was hij ook principal (te vergelijken met de rol van concertmeester) bij de brassband van de Leidse Politie en lid van het Kennemer Brass Ensemble. Zowel de brassband als het ensemble , die regelmatig radio optredens verzorgden, werden geleid door Cees Brugman. Het grootste deel van zijn vrije tijd besteedt hij aan muziek maken, overigens samen met zijn vrouw Astrid die ebbas speelt. Beiden spelen in het fanfareorkest van Emergo en een koperkwintet van hetzelfde orkest. Tijdens dit kerstconcert zal hij de bezoekers verrassen met zijn prachtig spel en warme toon, zowel bij de vertolking van het lyrische ‘Panis Angelicus’ als de technisch veeleisende compositie ‘La Napolitaine’, daarbij eveneens virtuoos ondersteund door pianist Gijs Braakman.

 

ANDRINE STAL

Andrine Stal besloot na AMV (Algemene Muzikale Vorming) te hebben gevolgd te kiezen voor dwarsfluit. Daar ligt altijd al haar hart. Zij heeft 6 jaar les ontvangen via de Muziekschool Zaandam. Na 2 jaar les meldde zij zich aan bij het Zaanse harmonieorkest ‘Soli Deo Gloria’’ waar zij nog steeds met veel plezier speelt. Ook was zij lid van het Zaans Symfonie Orkest.

Diverse vieringen en concerten heeft zij opgeluisterd met haar fraaie fluitspel met wisselende begeleidingen zoals orgel, piano of ensemble.

Jarenlang was zij ook lid van het Kennemer Blaaskwintet. Momenteel speelt zij in het trio ‘Piavento’’ (met fagot en piano). Daarnaast zingt zij graag zoals b.v. in het Projectkoor Castricum.

 

WALTHER DEUBEL

Walther studeerde zang bij Paula de Wit en Francis van Broekhuizen. Bij Francis heeft hij op het moment nog steeds les en door de inspirerende lessen van Francis heeft zijn stem in het afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Zijn uitgesproken lyrische stem is altijd al een goede vertolker geweest van de aria's van een Rodolfo (la Boheme) en Alfredo (La Traviata), maar de rol van een Turiddu (Cavalleria Rusticana), met het meer dramatische karakter, bleek hem dermate goed te liggen waardoor hij nu het repertoire van de Lyrico Spinto zingt.

Zijn carrière is begonnen met het bekende programma 'Una Voce Particolare' in 2009. Dit was de impuls om zich verder te ontwikkelen in techniek en expressie en is hij uitgegroeid tot de nu  graag gevraagde solist bij vele koren en Opera- en Operettegezelschappen.
Hij zong onder andere in Operetteproducties als Die Fledermaus, Die Lustige Witwe, La Vie Parisienne en Boccaccio (Zaantheater/Csaar Peter), Les Brigands (Theater De Meervaart/Thalia  Amsterdam), Der Zigeunerbaron (Theater Spant!/De Gooische Operette).In 2010 zette hij zijn eerste stappen in operaproducties en speelde hij in de moderne opera Look at Her Look at Her van Ivana Kis onder regie van Christiaan Mooij. Deze opera werd opgevoerd als de start van het Amterdamse productiehuis De Diamantfabriek. Verder zong hij de onder andere de operarollen van L'Amounier in de opera Dialogues des Carmelites van Poulenc (Hojotoho Operastudio/Duitsland) en de rol van Turiddu in Cavalleria Rusticana van Macagni bij het operafestival Opera aan de Schie.

Inmiddels heeft Walther een ruime concertervaring met een gevarieerd repertoire dat varieert van opera tot oratorium. Maar welk repertoire het ook betreft, zijn passie en overgave aan de muziek spreekt altijd.