Projectkoor Castricum - Solisten

Sterre VAN BOXTEL

Sterre is 6 jaar toen ze voor het eerst klassieke muziek hoorde. Vanaf haar 7e jaar gaat ze naar zangles bij Karin ten Cate en zingt ze kinderliedjes. Niet veel later gaat zij naar het Oratorium kinderkoor in Heiloo bij Paul Waerts en is zij ook  toegelaten tot het nationaal kinderkoor bij Wilma ten Wolde. Sterre volgt vanaf haar 11e pianoles bij het Muziekatelier Alkmaar.

Sterre werd als 14 jarige met klassieke zang toegelaten tot het Nationaal Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam; de Sweelinck Academie. Vanaf september 2022 studeert zij op hetzelfde conservatorium zang bij vooraanstaand zang docent Sasja Hunnego. Als bijvak kiest zij piano.

Sterre treedt als soliste bij diverse Nederlandse koren op en heeft aan  (inter)nationale tv-programma’s en optredens meegedaan zoals Kerst met de Zandtovenaar, Superkids, Carlo’s TV Kantine met Wendy van Dijk, Little Big Shots in Hollywood, privé evenement voor Prinses Beatrix, voorprogramma van tenor Thomas Oliemans in Muziekgebouw aan ’t IJ, gastoptreden in de Remise in Den Haag bij Iris Hond, een eervolle vermelding tijdens het Prinses Christina Concours, De Rabobank Jong Talentprijs ontvangen en organiseert eigen concerten oa via Goodmesh in Den Haag. Sterre was driemaal soliste in het Koninklijk Concertgebouw en ook in 2023 gaat zij weer in het Concertgebouw optreden, zingt zij tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en mag zij optreden in een voorprogramma bij de Jonge Grote Zangers.

Zie voor meer informatie: www.sterremusic.nl

 

 

NJOLA & ANDRINE

 
Mijn naam is Njola Ritzen. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Klassiek Dwarsfluit aan het Conservatorium van Alkmaar, waar ik les had van Eugénie van der Grinten. Naast de dwarsfluit heb ik me ook gespecialiseerd in het bespelen van de piccolo.
 
Ik speel in trio Saen Amare (fluit, trompet en piano), in het Djinja Fluitkwartet en geef optredens met diverse pianisten/organisten. Daarnaast speel ik in begeleidingsorkesten bij musicals. In deze orkesten speel ik naast dwarsfluit, piccolo en altfluit, ook alt- en tenorsaxofoon. Ook wordt ik regelmatig gevraagd voor gastoptredens.
 
Ik geef dwarsfluit-, piccolo-, blokfluit- en saxofoonles aan kinderen en volwassenen. Dit doe ik zowel privé als in de vorm van (korte) cursussen tijdens schooluren of als naschoolse activiteit op basisscholen in de Zaanstreek. Sinds 2016 geef ik ook panfluitles. Ik heb gestudeerd bij Geert Hoes in Alkmaar.
 
Sinds september 2000 geef ik cursussen Dreumes en Peuter en Muziek (muzikale vorming voor kinderen van 1 tot 4 jaar) bij Fluxus, Centrum voor de Kunsten te Zaandam en Krommenie, bij SCWO te Wormer en bij Muziekschool Koel in Driehuis. Ook hierin ben ik gespecialiseerd: in 1999 heb ik mijn diploma behaald bij de Afdeling Na- en Bijscholing van het Conservatorium van Amsterdam.
 
 
Andrine speelt sinds haar 11de dwarsfluit en heeft ruime ervaring opgedaan bij diverse orkesten en ensembles, zoals Soli Zaandam (waar ze nog steeds met veel plezier deel van uitmaakt), Zaans Symfonie Orkest, Kennemer  Blaaskwintet en  Trio Piavento.
Zij maakt ook onderdeel uit van concerten met een koor, waarbij zij dan zorgt voor een intermezzo vaak samen de pianist.
 
Samen vormen Njola en Andrine een fluit duo dat speelt bij diverse gelegenheden; zo hebben zij herdenkingsdiensten met hun fraaie muziek ondersteund en bij prachtig weer meegedaan met het project : ""Gluren bij de Buren"", waarbij mensen in de tuin konden genieten van de mooie muziek.