Projectkoor Castricum - Solisten

JUST MEN

In september 2019 ontstond bij twee ervaren koorzangers uit de regio Limmen e.o. het idee om een mannenkoor op te richten. De naam Just Men was er het eerst. Begin oktober zijn de repetities gestart met negen mannen en na enige werving bestond het koor al voor het einde van 2019 uit 17 mannen. Het koor heeft een maximum van 20 mannen ingesteld dus is er nog plaats voor 3 mannen, t.w. 1 tweede tenor, 1 bariton en 1 bas. Elke week wordt er anderhalf uur gerepeteerd in een ontspannen, kameraadschappelijke maar ook in een serieuze en geconcentreerde sfeer. Het koor is 4-stemmig en zingt grotendeels a capella. Het repertoire varieert van Russische nummers tot populaire, religieuze en klassieke liederen. De doelstelling is om zo nu en dan als gastkoor op te treden bij concerten van andere koren maar ook het 1 maal per week samen al repeterend zingen in goede harmonie geeft alle deelnemers veel voldoening.

 

Yol.Vermolen en Harry Mooi.jpg

 

JOLANDA VERMOLEN

Jolanda Vermolen zingt al sinds zij 8 jaar is. Ooit begonnen op het kinderkoor van de Bakkummerkerk is zij sinds 1988 lid van Beverwijks Oratoriumkoor Tremenda en vanaf de oprichting in 1990 lid van Musicalgroep The Cast. Jolanda is één van de eigen solisten van Tremenda; o.a. als lid van het Trio Los Amigos del Parana in de Misa Criolla van Ramirez, het knaapje in de Elias, de echo in het Weihnachts Oratorium van Bach en als sopraansolist in het Requiem van Rutter, Messe Sollenelle van Rossini, Krönungsmesse en Requiem Mozart. Ook zong zij verschillende duetten van Fauré, Vivaldi en Pergolesi. Tevens wordt zij regelmatig als solist gevraagd in de regio. Verder is Jolanda enthousiast lid en solist van Musicalgroep The Cast. Zij vertolkte o.a. de rol van La Commodia in de productie van Beauty and the Beast en was in 2014 o.a. als flamenco zangeres en danseres te zien in Zorro-the Musical, gevolgd door de rol van Rechter in Legally Blonde in 2016. Het komende jaar is zij te zien in Shrek-De Musical op 4,5 en 6 juni 2020 in het Kennemer Theater te Beverwijk. Jolanda heeft jaren zangles gehad van o.a. Juanita Gilbert en José Vermeij en wordt nu gecoacht door Elise Keep.

 

HARRY MOOIJ

Harry Mooij is geboren en getogen in Limmen en kom uit een muzikaal nest.Hij is begonnen in een kinderkoortje, gevolgd door het jongerenkoor van de Limmer kerk.Rond zijn twintigste is hij als leadzanger in een lokaal bandje gaan zingen.
Op zijn vijfentwintigste jaar ontdekte hij de musical bij Musicalgroep ‘The Cast’.
Al snel zat Harry op een opleiding voor de richting Musical in Alkmaar op het conservatorium.
Ook heeft hij één jaar de Academie Voor Lichte Muziek van John de Mol sr. gevolgd.

Na vele audities mocht hij meedoen aan de musical/volkstoneel de Jantjes.
Tijdens een lidmaatschap van bijna 25 jaar van Musicalgroep The Cast heeft hij vele mooie rollen mogen spelen in musicals als Joe, Aida, The Wiz, Fame en nog veel meer mooie nummers laten horen bij diverse optredens van The Cast.